Premies

Om energiebesparing aan te moedigen in uw bouw of renovatieprojecten, zijn er allerlei ondersteunende premies die uw ideeën financieel ondersteunen. Wij zorgen voor de nodige documenten na oplevering van de werken. Wij sommen de belangrijkste verminderingen voor u in vogelvlucht op. U kan via deze tool zoeken naar premies en hun voorwaarden.

Belastingvermindering door de federale overheid

Ben je de eigenaar van een woning ouder dan 5 jaar, dan kan je al je bouw-en renovatiewerken laten uitvoeren aan het verlaagde BTW tarief van 6%. Beveiligt u uw woning tegen inbraak, dan kom je mogelijks in aanmerking voor een belastingsvermindering tot 750 euro. Voor meer info verwijzen naar volgende tool.

Premies van de Vlaamse overheid

De verbeteringspremie van de Vlaamse overheid zorgt dat uw investering in een vervanging van zowel het glas als schrijnwerk gedeeltelijk wordt terugbetaald.

Om een verbeteringspremie te kunnen krijgen, moet uw woning minstens 25 jaar oud zijn. Deze premie kan u drie maal aanvragen in een periode van tien jaar voor de uitvoering van kleine renovatiewerken. Of u deze premie kan krijgen, hangt af van uw inkomenssituatie.

Premies van uw netbeheerder

U kan een premie krijgen van uw netbeheerder voor een investering in hoogrendementsbeglazing. Afhankelijk van de U-waarde kan per m² glasoppervlak een premie verkregen worden. Een combi-premie kan aangevraagd worden wanneer u naast het vervangen van uw beglazing uw spouwmuur isoleert. Meer informatie en voorwaarden vindt u hier.

Premies van gemeente of provincie

Een aantal gemeenten en provincies voorzien premies volgens hun eigen premiesysteem. U kan via onderstaande knop zoeken naar welke premie u recht heeft.

Evy (0495) 89 88 56
Bart (0475) 91 42 15
Jan (0473) 86 07 16
Boterbloemlaan 3
2180 Ekeren
BTW: BE0477.162.794
Bank: BE43 1112 8230 9201

Copyright © A.B.J. Ramen & deuren